Campagne moet wijkagent uit anonimiteit halen

De wijkagent is er voor A

ANTWERPEN - Antwerpen telt 119 wijkagenten en toch hoor je mensen vaak zeggen dat de wijkagent van vroeger niet meer bestaat. Een nieuwe campagne moet hem of haar als het ware uit de anonimiteit halen.

Wie is mijn wijkagent en hoe kan ik hem of haar bereiken? Het is de meest gestelde vraag aan de infolijn van de Antwerpse politie. ,,Het werd dus hoogtijd dat we iets aan de bekendheid van de wijkagent deden'', gaf waarnemend korpschef Eddy Baelemans toe tijdens de voorstelling van de campagne.

Voelsprieten

De nieuwe campagne, die donderdag in het straatbeeld verscheen, moet aantonen dat de wijkagent niet iets is uit een ver verleden, maar nog steeds bestaat en nooit is weggeweest. ,,Onze 119 wijkagenten zijn de voelsprieten binnen de gemeenschap. Zij weten wat er leeft in hun wijk, wie het met wie aan de stok heeft, welke pappenheimers wat meer aandacht vragen en wat de 'louche' adressen zijn'', legt Baelemans uit.

De campagne bestaat uit een affiche, een website, een folder en een persoonlijk visitekaartje van elk van de wijkagenten. In de folder, die na de paasvakantie samen met een naamkaartje door de wijkagenten zelf zal worden gebust, wordt uitgelegd waar u uw wijkagent kan bereiken, hoe u hem of haar herkent en waarmee hij of zij u kan helpen. Maar ook wat hij of zij niet kan doen en waarvoor u andere kanalen moet gebruiken, staat in de folder vermeld.

,,Wat we uiteindelijk willen bereiken, is dat de mensen het naamkaartje met de foto en contactgegevens van hun wijkagent in hun portefeuille bewaren, of het kaartje thuis op de koelkast of het magneetbord hangen'', besluit Eddy Baelemans.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio