Oude gloriën van onder het stof

HALLE - Dat Halle een traditie heeft als muzikaal broeinest, is geweten. Groepen als Mama's Jasje, Betty Goes Green, Clouseau en Eric Baranyanka zetten hier hun eerste voorzichtige stappen op muzikaal terrein. Dat is men nog niet vergeten. Vrijdagavond moet de reünie van een aantal oude Halse glorieën voor vuurwerk zorgen in 't Vondel. De stormloop naar toegangskaarten in voorverkoop wijst nu al op succes.

,,Hoe het komt, is niet duidelijk maar muziekgroepjes lijken in Halle altijd al goed te gedijen. Dat sommigen dan ook echt doorbreken, is mooi meegenomen'', aldus muziekuitgever JP Van. Om een aantal van de populaire Halse groepen uit de jaren zeventig en tachtig nog eens terug te zien, organiseert hij vrijdag 14 januari om 20 uur in cultuurcentrum 't Vondel een merkwaardige reünie. Op de afspraak zijn Stone Cold Fever, Airplay, Betty Goes Green en Zonko.

Vlam is er nog,,Vooral op Stone Cold Fever zaten blijkbaar veel mensen te wachten'', vertelt JP Van. ,,Wellicht heeft het te maken met de eenmaligheid van de reünie, het latere succes van de groepsleden in andere muziekformaties of gewoon het concept dat mensen van een bepaalde generatie elkaar nog eens willen terug zien.''

Stone Cold Fever maakte zo'n dertig jaar geleden furore in Halle met zanger Eric Baranyanka, nu actief bij de Ketnetband, en met gitaristen Tjenne Berghmans en Roel Theys. Beiden doorzwommen nadien nog vele muzikale watertjes. Tjenne Berghmans speelde lange tijd bij Clouseau. ,,We hebben ons destijds razend geamuseerd samen. Het geeft nog altijd dat plezante gevoel om nog eens samen iets te doen. De vlam is er nog altijd'', aldus Eric Baranynaka.

,,Airplay is nog zo'n ronkende naam uit de Halse muziekgeschiedenis. De groepsleden speelden stuk voor stuk in bekende bands als Laïs, Mama's Jasje, Betty Goes Green en The Tribe'', gaat JP Van verder.

Betty Goes Green met zanger Luc Crabbe liet zich ook verleiden om nog eens voor eigen publiek op de planken te staan. De groep had ooit enkele internationale hits. Zonko ten slotte won vorig jaar de Zennetoer en is de jongste telg op het podium vrijdagavond. Na de optredens is er nog fuif.

JP Van zette een aantal van de meest spraakmakende Halse groepen samen op de cd Zuidrand op de planken . Deze cd groeide inmiddels uit tot een collectorsitem maar is vrijdag in 't Vondel nog te koop. Bestellen kan ook via www.jpvan.be.

(IDH)

Zuidrand op de planken met optredens van Zonko, Stone Cold Fever, Airplay en Luc Crabbe en guestst (Betty Goes Green): vrijdag 14 januari om 20 uur in het cultuurcentrum 't Vondel in Halle.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio