Plaatselijke held van 16 doet duizenden meisjes zwijmelen op Suikerrock

Sekssymbool Jasper Erkens doet Suikerrock zwijmelen

Sekssymbool Jasper Erkens doet Suikerrock zwijmelen

Like a dog: Jasper Erkens speelde een thuismatch en zijn vrouwelijke fans lieten geen twijfel bestaan over hoever hun devotie reikt. Foto: © GOEDEFROIT MUSIC

TIENEN - Suikerrock in Tienen slaagt er dit jaar opnieuw in iedereen zich te laten thuis voelen. De tienermeisjes mochten zwijmelen voor 'local hero' Jasper Erskens, hun moeders zuchtten voor Guy Swinnen en Jim Kerr.

Voor de moeders - en hun wederhelft - kon de 23ste van Suikerrock niet beter beginnen. The Scabs van Diestenaar Guy Swinnen, die in Tienen zowat in zijn achtertuin speelde, mochten er het pad effenen voor Jim Kerr en zijn Simple Minds.

Het werd een memorabel optreden voor Heidy Van de Velde (41) uit Bazel bij Kruibeke. 'Twintig jaar geleden leerde ik mijn echtgenoot kennen tijdens een optreden van Simple Minds. Het is ons veertigste concert en we proberen al jaren om de band in levende lijve te ontmoeten. Vrijdag is het gelukt.'

'Een meisje dat een meet & greet had gewonnen met Het Nieuwsblad plukte ons uit het publiek omdat we een Simple Minds T-shirt droegen. Ze was geen grote fan en gunde ons de ontmoeting', zegt Heidy. 'Jim Kerr is een geweldige man en hij is echt geïnteresseerd in zijn fans.' Op dag twee was de jeugd aan de macht. The Black Box Revelation, dé festivalband van deze zomer, Jeugd van Tegenwoordig en The Fun Lovin' Criminals zorgden al vroeg voor een kolkende sfeer. Novastar en Anouk kregen een opgewarmde markt voorgeschoteld.

Maar dé artiest met de meeste voorkeursstemmen was Jasper Erkens, ook al een man van de streek. Veel ouder dan vijftien kon de gemiddelde leeftijd van zijn aanhang niet geweest zijn. Erkens, nog steeds maar 16, moet stilaan wennen aan zijn status van tiener-sekssymbool. Zo expliciet als het meisje op Werchter dat Jasper voorstelde de liefde te bedrijven zoals honden dat doen was het Tiense publiek niet. Maar wat ons betreft laat 'Een leven zonder Jasper is een leven zonder seks' (zie foto) ook weinig aan de verbeelding over.

Vandaag staan nog onder meer Natalia en Clouseau op de planken. De Britse levende legende Status Quo sluit Suikerrock af. De organisatie verwacht dit jaar het record van 120.000 toeschouwers te breken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees