Britse fotograaf bezoekt de mooiste dieren in hun natuurlijke biotoop

Een onvergetelijke week tussen de panda's

De Britse natuurfotograaf Steve Bloom (51) heeft de voorbije tien jaar zowat alle uithoeken van de wereld bereisd, op zoek naar de mooiste dieren in hun natuurlijke biotoop.
De schitterende foto's die dat opleverde, staan nu in een boek. Onderverdeeld in de hoofdstukken Amerika, Antarctica, Afrika en Eurazië toont Bloom beelden van dieren in actie, slapende dieren, etende of drinkende dieren. Sommige foto's zijn vertederend, andere ronduit spectaculair.

Bloom reisde voor dit boek ook naar China, waar hij in de bergen van Qinling op zoek ging naar de panda. Hij had van de Chinese autoriteiten een week de tijd gekregen om in het gebied zijn werk te doen. Het werd een onvergetelijke week. Bloom zocht en vond de schattigste panda's.

,,Op een gegeven moment ging ik gewoon tussen hen liggen'', vertelt hij. ,,De panda's keken eens naar mij en aten vervolgens gewoon verder. Zo'n kans krijg je als natuurfotograaf niet dikwijls.''

Volgens het Wereldnatuurfonds zijn er nog minder dan 1.600 panda's in het wild en komt het dier daarmee op de lijst van bedreigde diersoorten. De panda wordt bedreigd door stropers, maar ook door het verdwijnen van zijn natuurlijke leefomgeving: het bamboewoud. Zonder bamboe, en dan nog niet om het even welke bamboe, kan een panda niet leven.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees