Yves Dupont (Bree): ,,We spelen op dezelfde manier''

Yves Dupont (Bree): ,,We spelen op dezelfde manier''
Bree speelt niet Europees: is dat een voor- of een nadeel?
,,Dat is moeilijk te zeggen. Als je Europees speelt, kan je van de wedstrijden tegen topploegen wat opsteken. Als je evenwel enkele malen zwaar verliest, is het ook weer niet zo positief. Ons voordeel is dat we, na onze uitschakeling in de beker van België, ons volledig op de competitie kunnen concentreren en elke wedstrijd terdege voorbereiden."

Wat is de kracht van Oostende?
,,
Oostende is en blijft een topploeg met enkele spelers die het verschil kunnen maken. Denk maar aan Dorsey en Desaever. In feite heeft Oostende wat dezelfde manier van spelen als Bree: vanuit een agressieve verdediging tracht het ook easy baskets te scoren."

,,Voor eigen publiek is Oostende bovendien moeilijk te kloppen, maar we gaan ervoor. We hebben ook niets te verliezen. Wie had durven voorspellen dat we na tien speeldagen aan de leiding zouden staan?"

Hoe anders is coach Finch? ,,

Het is voor mij de eerste keer dat ik een Amerikaan als coach heb. Zijn trainingen zijn misschien iets korter, ongeveer anderhalf uur, maar ze zijn veel intensiever. Hij legt de nadruk op een sterke defensie: daar blijft hij op hameren. Dat geeft de indruk dat hij een defensieve coach is, maar volgens hem is een sterke defensie de beste manier om fast-breaks te kunnen lanceren en easy baskets te scoren. Tot nu tot is ons dat vrij aardig gelukt."
Corrigeer