VTV viert 25-jarig bestaan

De Vlaamse Tennisvereniging (VTV) viert vandaag in Leuven feest. De snelst groeiende sportbond telt niet alleen bijna 150.000 leden, maar bestaat dit jaar ook 25 jaar.
In de aula Pieter De Somer van de universiteit is er eerst een congres dat diverse onderwerpen behandeld gaande van Verzekering, uitbating van een clubhuis tot Tennis in 2010, hoe blijven we een prominente sport? Voor dit laatste onderwerp staan Walter Goethals, de secretaris-generaal van de VTV en Ivo Van Aken, technisch directeur VTV en Fed Cup-coach, in.

Om 12 uur begint dan het feestgedeelte met speeches van VTV-voorzitter Jean-Pierre Van Ussel en Vlaams minister van Sport Bert Anciaux. Voorts onder meer een montage van de hoogtepunten van 2004, de uitreiking van trainersdiploma's en de bekendmaking van de laureaten van de Tennisprestatie en de Belofte van het Jaar .

Voor de Tennisprestatie van 2004 zijn de genomineerden het Fed Cup-team, Kim Clijsters, Leslie Butkiewicz, Els Callens, Kirsten Flipkens, Xavier Malisse, Jeroen Masson, Tom Vanhoudt, de dubbelploeg Xavier Malisse-Olivier Rochus en Brigitte Ameryckx (rolstoeltennis).

De vijf genomineerden voor VTV-belofte van 2004 zijn Michiel Antheunis, Niels Desein, Goele Lemmens, Aude Vermoezen, en Yanina Wickmayer.Het feest wordt gelardeerd met optredens van imitator Dirk Denoyelle en de Tennisrockband en afgerond met een receptie.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.