Vanden Borre viseerde één Anderlecht-bestuurder

Vanden Borre viseerde één Anderlecht-bestuurder

Foto: BELGA

Anthony Vanden Borre maakte zaterdagavond de 0-2 voor RC Genk tegen zijn ex-club Anderlecht. De rechtsachter haalde na zijn doelpunt zijn gram voor de hoofdtribune van Anderlecht.

'Het was niet bedoeld tegenover de club', legde VDB uit aan de Brusselse krant La Capitale.. 'Maar wel tegenover één bestuurder persoonlijk. Anderlecht zit voor altijd in mijn hart, maar er zijn dingen gebeurd die ik niet kan aanvaarden.

'Ik ga zelf niet zeggen over wie het gaat, maar degene die ik viseerde, zal het wel weten. Ik hoop dat hij het nu begrepen heeft. Hij zorgde ervoor dat mijn transfer in 2010 van Genoa naar FC Köln is afgesprongen, terwijl alles bijna rond was. Hij nam contact op met Köln om te zeggen dat ik onhandelbaar was. Dat vergeet ik niet.'

'Na mijn goal ging er zoveel door mij heen. Het was net een explosie. Toen ik voor die tribune stond, was ik trots en voelde ik me bevrijd. Dit was mijn revanche. Ik beloofde Genk dat ik me nog volledig zou geven als ze me na het seizoen mijn vrijheid zouden geven.'

Duitse subtopper

Vanden Borre verlaat RC Genk op het einde van het seizoen transfervrij en kijkt intussen uit naar een nieuwe club. De rechterflankspeler heeft alvast gesprekken gevoerd met een Duitse subtopper. Om welke club het gaat, is niet duidelijk. In België blijven, is geen optie voor de 24-jarige Vanden Borre, die zich hier geviseerd voelt. 'Tenzij er iemand vertrekt bij Anderlecht', lachte VDB in La Capitale.

Corrigeer