Veel schade maar geen gewonden

Bestuurder rijdt bedrijf binnen

Bestuurder rijdt bedrijf binnen

De wagen reed zich te pletter op de gevel van een schoonmaakbedrijf. Foto: © PHK

BISSEGEM - Een Kortrijkse bestuurder reed zondagmorgen de gevel van een schoonmaakbedrijf in Bissegem stuk. De jongeman bleef quasi ongedeerd. Hij reed onder invloed.

Het ongeval oogde spectaculair en zorgde voor heel wat ravage. Er werd echter niemand gewond. De bestuurder van een personenwagen, die vermoedelijk uit de richting Menen kwam, verloor plots de controle over het stuur van zijn Audi 80. De wagen dwarste de rijweg, en reed te pletter op een bestelwagen Citroën Berlingo, eigendom van het schoonmaakbedrijf G.D. Cleaning uit de Meensesteenweg 148 in Bissegem. Daar bleef het niet bij. De wagen ramde daarna de voorgevel van het bedrijfje.

De klap en de ravage waren enorm. De bestuurder, een man die daar niet zo ver vandaan woont, bleef quasi ongedeerd. De elektrische toegangspoorten van het bedrijf G.D. werden vernield en de bestelwagen is wellicht goed voor de schroothoop.

Zaakvoerder van het schoonmaakbedrijf Glenn De Droogh: ,,Hoe de ravage binnenin is, weten we op dit moment nog niet. Ik woon niet in het gebouw maar heb er wel mijn maatschappelijke zetel. Het gebouw moet gestut worden, en ook de verzekeringsmaatschappij moet de schade nog opmeten. De Meensesteenweg is inderdaad een rechte weg. Eigenaardig ongeval, jawel. Maar de man was blijkbaar onder invloed.''

De bestuurder werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Nadien volgde een ondervraging. De brandweer stutte de woning later op de dag. Ook binnenin het schoonmaakbedrijf was er uiteindelijk veel schade.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio