Nieuwsblad.be gaat mobiel

Het nieuws op je gsm, 24 uur per dag, overal ter wereld

Het nieuws op je gsm, 24 uur per dag, overal ter wereld
Vandaag gaat Het Nieuwsblad Mobile van start, een website speciaal ontworpen voor gsm-toestellen. Voortaan lees je het nieuws waar en wanneer je maar wil, gratis op je mobiele telefoon. Hiermee speelt Het Nieuwsblad in op de stijgende trend van internetgebruik via gsm.

De website legt de klemtoon op actualiteit; filmpjes en andere extra's van Nieuwsblad.be staan er dus niet op. Wél wordt de mobiele site een uitgebreid nieuwsforum met aandacht voor kwaliteit en snelheid. Zowel nieuws uit binnenland als internationaal nieuws, sport, economie en entertainment krijgt er een plaats. Ook de weersvoorspellingen van de komende dagen kan je er raadplegen.

'Gsm-gebruik wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een toestel waarmee je op het internet kan surfen. Met Het Nieuwsblad Mobile willen we inspelen op die trend', zegt hoofdredacteur Michel Vandersmissen. 'We richten ons niet langer exclusief op de papieren krant, maar treden met Het Nieuwsblad als merknaam en totaalpakket naar buiten. De afgelopen jaren bouwden we al een stevige internetreputatie op, vooral met onze interactieve gemeentesites. Nu omarmen we ook het medium gsm. Overal ter wereld vraag je het nieuws op, zonder dat er een computer in de buurt hoeft te zijn.'

Zusterkrant De Standaard heeft al langer een mobiele website. Het succes ervan inspireerde Het Nieuwsblad om mee te gaan in dit project. 'We willen een breed publiek aanspreken door de nadruk te leggen op de sterke rubrieken van Het Nieuwsblad: regioverslaggeving, live sportberichten en een evenementenagenda. Dat zorgt al gauw voor 1.500 nieuwe artikels per dag op onze mobiele site', vertelt Patrick Saliën, manager van Nieuwsblad.be.

De voorbereidingen namen drie maanden in beslag, in samenwerking met MobileWeb.be, een bedrijf gespecialiseerd in mobiele toepassingen. 'Ons doel was een lichte versie van onze gewone internetsite. Zo kan de bezoeker makkelijk nieuws opvragen, is de snelheid om de website te laden optimaal en is alles bovendien goed leesbaar.'

Uit-agenda

Een belangrijke functie op de mobiele site is de Uit-agenda, een evenementenkalender die tal van activiteiten uit heel Vlaanderen bundelt. De gegevens daarvoor worden verzameld door Het Nieuwsblad, Cultuurweb en Oxinade. 'Via een eenvoudige zoekfunctie zoekt de lezer op trefwoord, datum of plaats naar een evenement naar keuze. De databank omvat elke vorm van ontspanning voor elke doelgroep: muziek, theater, sport of een benefiet. Van het lokale steakfestijn tot cultuur met de grote C', aldus Patrick Saliën.

Zo wil Het Nieuwsblad elke vereniging of organisatie de mogelijkheid geven haar activiteiten en evenementen publiek te maken. De bezoeker van de site op haar of zijn beurt krijgt meteen een duidelijk overzicht met de gewenste informatie.

Live-sportverslaggeving

Het Nieuwsblad beschikt met Sportwereld over een sterke sportredactie en speelt dat ook uit op de mobiele website. Het meest uiteenlopende sportnieuws komt er aan bod. Maar er is meer. Voetbal en veldrijden: de bezoeker van Het Nieuwsblad Mobile volgt elke topwedstrijd live op haar of zijn gsm-toestel. 'Onze correspondent ter plekke tikt het wedstrijdverloop in op zijn computer en meteen verschijnt het op je gsm. Rechtstreeks, net zoals verslaggeving op radio en tv dus.'

Regionieuws

Regionieuws is een belangrijke troef voor Het Nieuwsblad. 'We willen het nieuws dicht bij de mensen brengen, op maat van de gemeente. Iedereen weet graag wat er in haar of zijn buurt gebeurt. Dat is niet anders voor de bezoekers van onze mobiele site.'

In een eenvoudig zoekveld geef je een postcode of gemeentenaam in. Meteen krijg je een overzicht van de tien meest recente nieuwsberichten uit die gemeente van de dag zelf. Is er die dag weinig nieuws uit jouw gemeente, dan wordt het overzicht aangevuld met nieuws uit de omliggende gemeenten.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees