Veelzijdig kunstenaar Noël Matthijs overleden

Veelzijdig kunstenaar Noël Matthijs overleden

Noël Matthijs. gds Foto: © credit

GERAARDSBERGEN - Noël Matthijs is overleden. De man werd in 1926 in Overboelare geboren en werd bekend als veelzijdig kunstenaar. Hij volgde een artistieke opleiding in Aalst waar hij in 1964 voor het eerst tentoonstelde. Nadien volgden nog andere exposities en zijn werk werd geselecteerd voor buitenlandse tentoonstellingen. Matthijs was een veelzijdig kunstenaar. Hij maakte zeer kleurrijke olieverfschilderijen waarbij de mens en de natuur centraal stonden. En hij vereeuwigde ook zijn stad op doek.

Matthijs leverde heel wat aquarellen af en zijn tekeningen waren rake portretten of levensechte naakte dames. Zijn etswerk is een ode aan Geraardsbergen en de natuur. Matthijs was eveneens handig met hamer en beitel, zijn houten sculpturen brengen onder meer Beethoven en Streuvels in beeld.

De kunstenaar beleefde zijn hoogtepunt in 2003 met een succesvolle retrospectieve waarin alle aspecten van zijn artistieke talent aan bod kwamen. Sedertdien leefde hij wat teruggetrokken. Hij is op woensdag 23 mei overleden en wordt dinsdag 29 mei in familiekring begraven.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio