Advocaat vervolgd voor oplichting

IEPER - Een advocaat van de Ieperse balie wordt ervan verdacht onderhoudsgeld van een cliënte te hebben vervreemd. De feiten dateren al uit 1995 en 1996 maar nu pas kwam de zaak voor de rechter. De advocaat en zijn raadsman ontkennen hardnekkig de beschuldigingen en hebben op hun beurt tegen de cliënte een klacht ingediend.Procureur Jean-Marie Coppens, die voor de gelegenheid zelf de rol van openbaar aanklager waarnam, was ongemeen fors in zijn rekwisitoor. ,,Voor mij is het een bewezen zaak dat de advocaat het onderhoudgeld van zijn cliënte in eigen zak heeft gestoken. Sorry, maar dat is de pure waarheid", sloot hij zijn uitleg van de feiten af.

,,Een dergelijk advocaat moet in de toekomst weerhouden worden om nog dergelijke praktijken te kunnen plegen."

Alhoewel het maar om relatief bescheiden bedragen gaat (circa 350 euro), voor de bewuste advocaat staat er heel wat op het spel. Het openbaar ministerie en zijn voormalige cliënte stellen dat de man zelf twee cheques inde en het geld op zijn rekening liet storten. De bewijzen zijn voorhanden, aldus beide partijen.

De advocaat was niet op de zitting aanwezig en liet zich vertegenwoordigen door een collega van de Brugse balie. Zijn raadsman trok de bewijslast tegen de Ieperse meester fel in twijfel en haalde op zijn beurt een brief van de cliënte aan die de beklaagde van alle verdenking moest ontlasten.

De rechter velt op 11 oktober een vonnis.

(JF)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio