Omwonenden jeugdcafé klagen over nachtlawaai en overlast

NIEUWPOORT - Het jeugdcafé in het jeugdcentrum zorgt blijkbaar voor veel ongenoegen bij omwonenden. Vooral tijdens weekends bezorgen de jongeren hen slapeloze nachten. Het stadsbestuur en de politie zoeken samen met de getroffen bewoners naar een oplossing.Het probleem stelt zich meestal na sluitingsuur als er op de parking voor de ingang van het jeugdcentrum zich nog groepjes jongeren ophouden of in het sportpark rondwaren. ,,Vechtpartijen, scheldtirades en luide automuziek houden ons geregeld uit onze slaap", aldus een betrokken bewoner.

,,De overlast is bijwijlen niet te harden. 's Morgens vinden we dan allerlei 'restanten' in onze voortuin: sigaretten, joints, blikjes. Er moet kordater opgetreden worden. Als de politie komt maken ze zich vlug uit de voeten."

Bewakingscamera's

Schepen voor jeugd Rik Lips is zich bewust van het probleem, maar relativeert enigszins. ,,Op de jongste vergadering met de buurtbewoners waren er meer positieve noten te horen. Het sluitingsuur (1 uur) wordt correct toegepast, maar er kan niet vermeden worden dat enkele jongeren op de parking blijven rondhangen. Zo zijn het park en het avonturenspeelplein ook probleemzones die we moeten aanpakken. Jammer genoeg verlegt het probleem zich bij politieoptreden naar andere plaatsen en wijken. Bewakingscamera's zouden eventueel een oplossing kunnen zijn."

(VLN)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio