Ex-Anderlechtspeler zes maand geschorst na bezoekje aan coffeeshop

De joint van Lepoint

De joint van Lepoint

Foto: © Toin Damen

De Nederlandse voetbalbond heeft Christophe Lepoint een schorsing van zes maanden opgelegd nadat hij werd betrapt op het gebruik van cannabis. ,,Christophe wie?'', horen we u denken. Christophe Lepoint,een 20-jarige aanvaller die zijn opleiding bij Anderlecht kreeg en vorig seizoen zes maanden bij het Nederlandse Willem II speelde.

In 2003 verliet de rijzige aanvaller Christophe Lepoint de jeugdreeksen van Anderlecht om zijn geluk te beproeven bij het Duitse 1860 München, toen nog eersteklasser, inmiddels een divisie gezakt. De gewezen belofteninternational kwam er een tiental keer in actie met het eerste elftal maar werd er halverwege vorig seizoen ontslagen omdat hij niet opdaagde voor een oefenstage. Voor de club was de maat vol na eerdere gevallen van disciplinaire laksheid.

Lepoint ging voor de rest van het seizoen naar Willem II in de hoop zijn imago van moeilijke jongen af te schudden. In Tilburg, waar hij in acht duels niet scoorde, werd hij echter op 2 maart betrapt op doping. ,,Cannabis'', luidde het verdict en ook de tegenexpertise wees op hetzelfde. ,,Hij is betrapt na de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. Hij zat op de bank maar was aangewezen voor de controle'', zegt zijn zaakwaarnemer Daniël De Temmerman.

Tegen zijn club vertelde Lepoint, die niet bereikbaar was voor commentaar, dat hij in een auto had gezeten waarin anderen een joint rookten. Een flauw excuus want De Temmerman weet wel beter. ,,Lepoint vertelde me dat hij met een paar andere voetballers in een coffeeshop was geweest. Daar nam hij een paar trekjes van een sigaret met cannabis.''

Tweede kans

De Nederlandse bond schorste Lepoint en FC Den Bosch-speler Thijs van der Meulen - na dezelfde wedstrijd eveneens betrapt op het gebruik van cannabis - voor zes maanden, de minimumstraf bij onze noorderburen. De straf ging pas in op 12 augustus, waardoor het huidige seizoen grotendeels vergooid lijkt. ,,Christophe heeft een fout begaan, daar kunnen we niet rond'', zegt De Temmerman. ,,Het moet een les zijn. We zullen zien wat zijn toekomst brengt maar er zijn nog spelers geweest die een tweede kans kregen in een dergelijk geval.''

Lepoint kreeg geen nieuw contract bij Willem II en zit zonder club. Eén zaak staat vast, Lepoint staat weer met beide voeten op de grond. Overigens, twee maand geleden liep Charleroi-verdediger Pascal Ciman, eveneens twintig jaar, tegen de (cannabis)lamp. Hij werd uiteindelijk slechts voor drie maand geschorst.

(KVU)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.