Scheurlijst N-VA met tweetalige campagne

De Vlaamse Democraten Brussel (VDB) voeren voor de Brusselse verkiezingen een tweetalige campagne in de hoofdstad. De Frans- en anderstalige Brusselaars hebben baat bij een goede verstandhouding met Vlaanderen, zegt de partij.

VDB is een scheurlijst van de N-VA en profileert zich rond tweetaligheid, huisvesting en onderwijs. De partij, die links is en opkomt voor de Vlaamse belangen (zo pleit ze voor een onafhankelijk Vlaanderen), belegde dinsdag speciaal een persconferentie voor de Franstalige pers.

De verkiezingscampagne voor alle Brusselaars wordt onder meer gevoerd vanuit het perspectief van het onderwijs. Het Nederlandstalig onderwijs in de hoofdstad trekt heel wat niet-Nederlandstaligen aan, waardoor de kwaliteit van dat onderwijs een beetje in gevaar is. De oplossing daarvoor moet uit Vlaanderen komen, aldus Bernard Daelemans van de VDB.

De VDB gaat naar de verkiezingen voor het Brussels parlement met Daelemans als lijsttrekker. Ook voormalig Humo-medewerker Willy Courteaux staat (als derde) op de lijst.

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie