Striptekenaar Merho geeft de fakkel door

Kiekeboe krijgt twee nieuwe vaders

Kiekeboe krijgt  twee nieuwe vaders

Geestelijke vader Merho.

Merho, de tekenaar van Kiekeboe, maakt zijn belofte waar: hij doet het wat kalmer aan en laat zich volgend jaar opvolgen. Twee tekenaars nemen de fakkel over.

Vanaf volgend jaar krijgt de populaire stripreeks Kiekeboe er in een klap twee tekenaars bij. Geestelijke vader Merho, die het rustiger aan wil doen, kwam in de knoei nadat zijn medewerker Dirk Stallaert met Suske en Wiske in zee ging. Op 1 januari gaan Steve van Bael (27) en Thomas Du Caju (35) bij Merho aan de slag. Zij nemen voortaan het tekenwerk op hun schouders.

Voorlopig blijft Merho van dichtbij betrokken bij de productie van de Kiekeboereeks. Afwisselend nemen Du Caju en Van Bael de albums voor hun rekening. Het duo is niet aan zijn proefstuk: Du Caju is de auteur van de reeks Sabbatini , terwijl Van Bael zijn eerste album in de reeks Link voorstelde.

Toen Dirk Stallaert (ex-Nero) bij Merho aan de slag ging, was er geen plaats meer voor Steve van Bael, het tekentalent uit Langdorp. Maar Stallaert kwam... en ging. De Kiekeboe-albums die je straks in de winkel vindt, zijn grotendeels van de hand van Van Bael. Die neemt twee albums per jaar voor zijn rekening; zijn Oostendse collega Thomas Du Caju (35) tekent de andere twee vol. ,,Merho bezorgt ons nog steeds de scenario's en tekent ruwe potloodschetsen, maar op termijn beginnen we met een maagdelijk wit blad.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees