Anderlecht doet 19-jarige uit derde klasse dromen

De interesse van landskampioen Anderlecht doet de 19-jarige aanvallende middenvelder Thomas Meunier dromen. Momenteel voetbalt hij in derde klasse bij Virton, maar Anderlecht volgt hem, net als meerdere andere eersteklassers en de Franse clubs Lille en Saint-Etienne.

'Eén ding is zeker', zegt Meunier. 'Ik verlaat Virton niet in januari. Van een transfer kan enkel op het einde van het seizoen sprake zijn. Het zou een droom zijn om een contract te tekenen bij Anderlecht, maar ik mag me niet laten verblinden. Ik moet kiezen in functie van speelgelegenheid.'

Meunier is een supporter van Anderlecht. 'Als ik kan, probeer ik een match mee te pikken in het Astridpark', zegt Meunier. 'Ik ben een fan van Reynaldo, die is uitgeleend aan Cercle, en van Matias Suarez.'

Dat is geen toeval, want de 19-jarige Virton-speler heeft hetzelfde profiel als de Argentijn. Hij kan in de offensieve sector op alle posities uit de voeten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.