,,Ik wil rust vinden''

Ben Affleck verkiest even pokeren boven acteren

Ben Affleck verkiest even pokeren  boven acteren

Foto: © rr

Zowel privé als professioneel kreeg Ben Affleck het voorbije jaar rake klappen. Dus wil de acteur, die enkele jaren geleden aan de top stond met kaskrakers als 'Armageddon' en 'Pearl Harbor', het even rustiger aan doen. In 'Jersey girl' is hij nog één keer met ex-vriendin Jennifer Lopez te zien.

Je zou toch een jaar rust nemen?Ben Affleck: ,,Daar ben ik nu dus volop mee bezig. (lacht) Een jaar helemaal niets doen, is uitgesloten, ik heb hier en daar wel een rol aangenomen. Ik wilde vooral een beetje op adem komen. De jongste jaren zijn professioneel en privé zwaar geweest. Toen ik onlangs ziek werd en niet vlot herstelde, begon ik echt te beseffen dat ik alles eens op een rijtje moest zetten. Laat ons zeggen dat ik nu tussen werk en vrije tijd een gezond evenwicht probeer te vinden.''In die vrije tijd won je de California State Poker-wedstrijd, en nu mag je naar het wereldkampioenschap. Hoe schat je je kansen in?

,,Ik denk wel dat ik een kans maak. Dat hoop ik toch! (lacht) Ik was aangenaam verrast dat ik die wedstrijd gewonnen heb. Blijkbaar kan ik mijn mannetje wel staan tussen de beste pokerspelers van Amerika. Poker is een van mijn grootste hobby's. Het is allemaal wel heel spannend, want ik moet nu mijn beste pokerface uit de kast halen. Het is een eer om tegen de wereldtop te kunnen spelen.''In 'Jersey girl' speel je een man die plots zijn dochter alleen moet opvoeden. Liv Tyler speelt de andere hoofdrol. Hoe voelt het om opnieuw met haar te

werken?

,,Het is altijd fantastisch om met Liv te werken. Tussen ons is er een soort chemie die ik met andere actrices niet heb. Het klikt gewoon. Dat zie je heel goed in Armageddon. Als we een koppel spelen, komt dat heel natuurlijk over. We zijn goede vrienden en bellen elkaar regelmatig. En ja, het is gewoon heel bijzonder als je elkaar ook professioneel perfect aanvoelt.''Hoe belangrijk was voor jou de Oscar die je samen met Matt Damon in 1997 won voor het script van 'Good Will Hunting'?

,,Ik vind die Oscar persoonlijk niet zo belangrijk - ik hoef geen beeldjes voor wat ik doe. Maar zonder die prijs had ik nooit bereikt wat ik nu heb. Plots kreeg ik rollen aangeboden, waar ik ze vroeger allemaal zelf moest gaan zoeken. Ik werd goed betaald. Er gingen heel wat deuren open. En dat allemaal door een beeldje! (lacht)''Heb je nog plannen om iets te schrijven?

,,Het idee is er wel maar er is nog niets concreet uitgewerkt. Of het samen met Matt zal zijn of alleen, weet ik niet. Dat is afhankelijk van onze projecten op dat moment.''Komt er na 'Jersey girl' nog een nieuwe film met jou aan?

,,Met kerst ben ik te zien in Surviving Christmas, een heel grappige film. Maar dat is natuurlijk heel subjectief. Het was een rol die ik echt zag zitten. Of ik ze ook goed gespeeld heb, daar moet je zelf maar over oordelen.''

'Jersey girl' loopt vanaf 11 augustus bij ons in de bioscoop.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees