Lego, Zohra en Gene versperren de dijk

Lego, Zohra en Gene versperren de dijk

Doe de indianendans op de dijk, samen met VT4. Foto: © ELS VERHAEGHE

WESTENDE/ OOSTDUINKERKE/ NIEUWPOORT - De hele maand nog duiken op de diverse zeedijken en pleinen langs de kust de befaamde kustshows op. Eén van de opvallendste is het VT4-dorp, dat met podia, tenten, belichting en geluid, maar ook tal van blitse wagens, jongens en meisjes de dijken inpalmt. De ene badgast luistert ergerlijk naar de (te) luide keet, maar het gros van de zeelieden geniet van het spektakel.

Zo'n VT4-programma begint al om 11 uur. Dan zijn de allerkleinsten aan de beurt, die in de heuse lego-bouwplaats hun fantasie kunnen botvieren en ook nog in de prijzen kunnen vallen. Terwijl de hostessen Oasis en Beach cubes verdelen, kan er ingeschreven worden voor de Oasis Kids Top 10, waaruit een leuke ontmoeting met de aankomende artiesten kan voortvloeien.

In de namiddag is het spelen geblazen. Zohra en Saartje Vandendriessche trekken dan die VT4-locomotief op gang en organiseren het Robinson-spel. Af en toe wipt onverwacht een BV binnen - wij genoten van een surprise-optreden van Belle Perez, net als op teevee, en zagen Hans Otten en Chris Van den Durpel gekscheren en nieuwe programma's aankondigen - en besluiten Wesley en Joeri met een Peking-Express-uitdaging, waarvan de finalisten het op 17 augustus in Nieuwpoort tegen mekaar opnemen. Maar Zohra en Saartje sleuren de menigte mee, zodat de dikke drommen toeschouwers feilloos de zomerstapjes naproberen.

De show gaat ook 's avonds door en wordt door de Booming People en een live-concert van Gene Thomas afgesloten.

(YNG)

De VT4 Kusttour is te gast op 10 augustus op de Zeedijk ter hoogte van het Astridplein in Oostduinkerke, op 11 augustus op de Zeedijk voor het Rauschenbergplein in Westende en op 17 augustus voor het Hendrikaplein in Nieuwpoort.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio