Dolgedraaide dochter steekt moeder twintig keer met mes

BRUSSEL - Nauwelijks uren voor ze samen op vakantie zouden vertrekken naar Turkije, waar hun familie vandaan komt, heeft Cimen (25) in een onverklaarbare bui van woede haar moeder Hayriye (60) meer dan twintig keer gestoken met een groot keukenmes. Als bij wonder verkeert het slachtoffer niet in levensgevaar.Het raadselachtige drama speelde zich in de nacht van woensdag op donderdag af in de woning van de dochter in de Josaphatstraat in Schaarbeek. Omstreeks halfvier 's morgens werden de buren opgeschrikt door de paniekerige hulpkreten van een vrouw. Op het balkon op de eerste verdieping zocht de hevig bloedende Hayriye wanhopig naar iemand die haar dolgedraaide dochter kon tegenhouden haar nog meer messteken toe te dienen.

De buren verwittigden de politie. Toen de agenten ter plekke kwamen, stortte dochter Cimen in. Ze volledig overstuur en kon geen woord meer uitbrengen. Maar de agenten hadden vooral oog voor haar zwaargewonde moeder. Zij werd met een reanimatiewagen naar het Brugmannziekenhuis overgebracht, maar zou niet langer in levensgevaar verkeren.

Geen ruzie

Wat dochter Cimen kan hebben aangespoord om haar moeder zo plots toe te takelen, is een mysterie. Geen van beide vrouwen heeft de speurders tot nog toe kunnen zeggen waarom tussen hen een ruzie is ontstaan. Voor zover de speurders weten, hebben zij onlangs geen ruzie gehad en zijn er geen bijzondere problemen binnen het gezin. Op een bepaald ogenblik heeft Cimen echter in de keuken een mes met een 20 centimeter groot lemmet gehaald en daarmee haar moeder in het wilde weg verwond.

Gisteren kon de jonge vrouw zich niets meer van het incident herinneren. Onderzoeksrechter Michel Claise heeft haar aangehouden voor poging tot doodslag en vraagt een psychiatrisch expert na te trekken waarom de daderes plots de controle over zichzelf heeft verloren. (YB)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees