Organisatoren benefiet gaan shoppen met gestolen bankkaart

LEUVEN/RILLAAR - Het Leuvense gerecht heeft een opsporingsonderzoek geopend naar twee gezinnen uit Rillaar. De vier verdachten lieten zich eens goed gaan met een gestolen bankkaart en verbrasten op twee dagen tijd zo'n 2.500 euro. De kaart was eigendom van een zaakvoerder uit Leuven waar één van de verdachten tot voor kort werkte. Twee van de verdachten hebben ooit een benefiet georganiseerd voor hun gehandicapte kind. De benefiet was een financiële flop, maar met de steun van een radiozender werd het toch nog een succes. Het onderzoek heeft niets te maken met die benefietactie.

De bal ging aan het rollen toen de zaakvoerder van een tuincentrum aan de Kolonel Begaultlaan opmerkte dat zijn bankkaart inclusief code spoorloos verdwenen was. Enkele dagen na de diefstal was er zo'n 2.500 euro verdwenen van de rekening. De man legde klacht neer bij de politie wegens diefstal. De agenten begonnen een onderzoek en kwamen al gauw terecht bij een personeelslid van de zaak. De politie legde de verdachte uit Rillaar op de rooster die bekende dat hij de kaart had gestolen uit een lade. De man had de kaart, inclusief code, opgemerkt tijdens de dag en keerde 's avonds terug naar het tuincentrum.

Na de diefstal keerde de dader huiswaarts met zijn waardevolle buit. Na enkele dagen werd de verleiding te groot en sloeg de koopwoede toe. De man trok midden juli samen met zijn buurman - bekend van een ei zo na mislukte benefietactie voor zijn gehandicapte zoon die uiteindelijk nog een succes werd dankzij Q-Music - naar Leuven en verbraste op korte tijd 2.500 euro aan luxegoederen. Na een ondervraging gaven alle betrokkenen de feiten toe.

Vrouwen

Kathleen Stinckens, woordvoerder van het Leuvense parket: ,,Ik kan bevestigen dat er een opsporingsonderzoek loopt naar twee families. Ook de vrouwen waren aanwezig bij de aankopen die niet met eigen middelen werden gedaan. Het klopt dat één van de betrokkenen ooit een benefietactie organiseerde voor een gehandicapt kind, maar het onderzoek heeft niets te maken met de opbrengst van de benefietactie.''

De vier verdachten zullen niet gerechtelijk vervolgd worden voor de feiten. Er werd geen onderzoeksrechter aangesteld. Vermoedelijk zullen de daders en het slachtoffer de zaak regelen via schadebemiddeling.

(BMK)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio