En de winnares is Faria Alam

Secretaresse slaat munt uit affaire met bondscoach Eriksson

Secretaresse slaat munt uit affaire met bondscoach Eriksson

Foto: © REUTERS

Geen straf voor de Engelse Bondscoach Sven-Goran Eriksson. De Engelse voetbalbond heeft de Zweed vrijgepleit in het seksschandaal dat Engeland al dagen lang in zijn greep houdt. De top van de Football Association vergaderde donderdag een volledige dag op een geheime locatie. Conclusie: Eriksson mag de nationale ploeg van Engeland blijven leiden.

De bondscoach was zelf niet aanwezig op de vergadering, maar liet weten dat hij de voetbalbond niet misleid had over zijn avontuurtje met bondsecretaresse Faria Alam. Het beraad in het Londense Leonard hotel duurde bijna zes uur. Het contract van Eriksson, die sinds 2001 in dienst was bij de FA, zou pas aflopen in 2008. Indien de Engelse voetbalbond tussentijds van de Zweed af zou willen, zou dat maar liefst 21 miljoen euro hebben gekost.

Net zoals Rebecca Loos eerder deed met smeuïge verhalen over haar affaire met David Beckham, zal secretaresse Faria Alam nu ook haar verhalen voor veel geld verkopen aan de Engelse tabloïds. Daarvoor huurde ze de diensten in van Max Clifford, een PR-goeroe in Groot-Brittannië. Hij beweert dat hij Alam zal begeleiden om een krant te vinden die haar verhaal wil publiceren. Dat verhaal omvat haar expliciete seksuele avonturen met Eriksson en zijn baas Mark Palios.

750.000 euro

,,Natuurlijk zal ze veel geld krijgen voor haar verhaal", aldus Clifford. ,,Maar dat had ze ook al kunnen doen als ze het vorige week al verkocht had. Maar Faria wilde eerst de vergadering van de voetbalbond afwachten. Ze voelde zich in de steek gelaten en wild haar versie van de feiten vertellen."

Armer zal Faria Alam alleszins niet worden van de hele affaire. Alle Engelse tabloids staan aan te schuiven voor het verhaal. Zo zou ze al een bod van 750.000 euro gekregen hebben om haar verhaal, voorzien van de vereiste sappige details, in twee kranten en op televisie te brengen.

Ontslag

Er wordt verteld dat Mark Palios zijn eigen misstap geheim wilde houden door informatie te lekken over Erikssons avontuurtje. Hij zou dat gedaan hebben via Colin Gibson, de directeur communicatie van de voetbalbond. Die heeft ondertussen al ontslag genomen, net als Mark Palios. Dat zou nu ook Faria Alam zelf willen doen. Dat liet ze weten via haar manager. ,,Ze wil nu verder gaan met haar leven en de hele zaak achter zich laten", aldus nog haar manager.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.