Antwerp Giants favoriet tegen Aalstar in finale Beker van België

Maandagnamiddag vormt de uitverkochte Lotto Arena het decor van de finale van de Beker van België. Met Okapi Aalstar en Antwerp Giants wordt het voor het eerst sinds 2000 een Vlaamse finale.

Wat zegt het oude basketcliché: offense wins games and defense wins championships! Als dit spreekwoord op Paasmaandag in de bekerfinale een verlengstuk krijgt, ziet het er voor Antwerp Giants niet slecht uit. De finale brengt immers de beste offensieve ploeg (Aalstar) en de beste verdedigende ploeg (Antwerp) uit de Ethias League aan de opworp.

Basketbalkenner en tweevoudig Coach van het Jaar Louis Casteels ziet een favorietenrol weggelegd voor Antwerp Giants, waar zijn broer Eddy Casteels coach is. 'Antwerp en Aalstar zijn volgens mijn bescheiden mening op dit moment de twee beste ploegen van dit moment. De Giants zijn favoriet. Niet alleen omdat de wedstrijd in de Lotto Arena is, zij brengen volgens mij ook het complete gamma van wat fundamenteel en organisatorisch basket moet brengen', zegt Louis Casteels.

De ex-coach van onder meer Racing Mechelen, Brussels en Aalst is enorm opgetogen met deze finale. 'Beide clubs hebben de aansluiting met Oostende en Charleroi kunnen maken en dat maakt dat de top breder en geloofwaardiger is.'

Corrigeer