Weemaes (VB) neemt ontslag

ROTSELAAR - Maggie Weemaes, de enige VB-verkozene in Rotselaar, neemt ontslag uit de gemeenteraad. De echtgenote van prof. Luc Lamine doet dat, volgens eigen zeggen, omdat burgemeester Dirk Claes (CD&V) haar onheus behandelt. ,,Bij mijn tussenkomsten kwamen wij zelden tot een dialoog. Het was soms roepen of zwijgen. Bij mijn laatste voorstel voelde ik me echt belachelijk gemaakt. Politiek is veel te hard voor mij. Ik kan daar niet tegen'', licht ze toe.

Maggie Weemaes plaatste geregeld punten op de agenda, maar zelden werd ze gevolgd. Klap op de vuurpijl was het dispuut over de bliksemafleiders aan de school van Heikant. Omdat zij zich onheus behandeld voelde vroeg ze de gouverneur om de afzetting van Claes.

Dirk Claes vindt de hele situatie een vaudeville: ,,Zeggen dat ik haar onbeleefd behandel raakt kant noch wal. Telkens zij tijdens de vergadering het woord vroeg heeft zij haar standpunt mogen verdedigen. Dat wij het daar niet mee eens zijn wil toch niet zeggen dat wij haar onheus behandelen.'' Wilfried Stijns is de eerste opvolger. (GGH)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio