Cercle kan ook tegen tien gentenaars verschil niet maken in verlengingen

Buffalo's hebben strafschoppen nodig

Buffalo's hebben strafschoppen nodig

Foto: © BELGA

AA Gent en Cercle maakten er een echte cupmatch van. Foley bracht de Buffalo's snel op voorsprong, maar Van Mol bracht Cercle een kwartier voor tijd langszij. In de verlengingen werd niet meer gescoord, dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarin toonde Gent zich de beste.

AA Gent startte met dezelfde ploeg als de vorige weken en kende al vrij snel succes via Foley. Martens - opnieuw zeer bedrijvig - opende mooi op Foley en de Ier knalde van buiten de rechthoek voorbij een verbouwereerde Dantschotter, die zijn debuut maakte nadat Franky Vandendriessche tijdens de opwarming met een schouderblessure diende af te haken.

Cercle liet het daar niet bij en nauwelijks twee minuten later miste De Smet op een haar na de gelijkmaker. Beide ploegen kozen volop het offensief en nadat de bezoekers eerst nog twee halve kansen kregen, trokken de Buffalo's opnieuw het laken naar zich toe. Grégoire verkoos de korte hoek boven het afleggertje en Dantschotter redde knap. Belangrijke fase net voor de rust toen Vrancken allen op doel mocht afgaan en staalhard op de lat knalde.

Bij de daaropvolgende counter haalde Smoje Pivaljevic onderuit.

De Kroaat had drie minuten voordien geel gepakt en mocht zich meteen omkleden.

Leekens legt eigen ploeg lam

Gent trok zich aanvankelijk niets aan van de numerieke minderheid en trok verder ten strijde. Zoko stuitte eerst op Dantschotter en gleed even later weg vooraleer hij kon besluiten.

De partij werd bitsiger en ook Vrancken en Grégoire verdwenen in het boekje van Verbist.

Even later scoorde Vrancken, maar de Truienaar stond buitenspel. Leekens verving Zoko door Blessing en de blauw-witten stopten abrupt met voetballen. Cercle rook zijn kans en Grondin trof de onderkant van de lat na de zoveelste goede actie van Darko Pivaljevic. Even later gebeurde wat er zat aan te komen toen Tom Van Mol knap vanop links voorbij Herpoel besloot.

Herpoel redt

Lombaerts haalde nog een bal van Dekelver van de doellijn, maar de beslissing diende te vallen in de verlengingen. Daarin bleek de thuisploeg duidelijk vermoeid. Cercle kampeerde zowat op de helft van de tegenstander, maar de beste kans was voor Gent. Boussoufa bracht voor en de volley van Foley belandde over.

In de slotminuten kopte Dekelver nog onbegrijpelijk naast en dus moesten de strafschoppen uitsluitsel brengen. Daarin onderscheidde Gent-doelman Herpoel zich door een strafschop knap te redden en er zelf ook één binnen te schieten.

Het leverde Gent een plaats in de kwartfinales op.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.