Christof Dejaegher legt eed af als nieuwe burgemeester

POPERINGE - Gisteren legde CD&V'er Christof Dejaegher (31) in handen van provinciegouverneur Paul Breyne de eed af als jongste burgemeester van Poperinge ooit. Hij volgt in die functie 'Nonkel' Henri d'Udekem d'Acoz op, die burgervader was sinds 1995.

Met Christof Dejaegher krijgt Poperinge een jonge, zeer dynamische en ambitieuze man aan de top van het beleid. Sinds hij in januari 2001 schepen werd, staat hij bekend om zijn zeer degelijke dossierkennis en gedreven doorzetting.

,,Sinds januari 2000 combineer ik mijn praktijk als advocaat met de job van parlementair medewerker van Yves Leterme. Nu die Vlaams minister-president is, werk ik nog een dag per week in zijn privé-secretariaat. Ik hoop dat ik dat verder kan combineren met mijn burgemeesterschap, want die contacten openen deuren bij alle ministeries. Een stadsbestuur moet immers dagelijks een beroep doen op de Vlaamse overheid. Ik ben dan ook van plan om regelmatig een paar schoenen te verslijten om deuren van kabinetten plat te lopen. De stad kan er alleen maar wel bij varen dat ik een vinger aan de pols hou'', zegt de nieuwe burgemeester.

,,Op 1 januari 2001 werd ik schepen van onder meer cultuur, onderwijs, jeugd, informatie en patrimonium. Als burgemeester behoud ik die bevoegdheden, maar ik krijg er ook nog algemeen beleid, politie en preventie, brandweer en veiligheid, volksgezondheid en rechtszaken bij'', vertelt Christof Dejaegher.

Enorme uitdaging

,,Het burgemeesterschap is natuurlijk een enorme uitdaging. Er rest mij nu nog anderhalf jaar, en dus zal ik in de eerste plaats de belangrijke dossiers afwerken waarmee we bezig zijn. Ik wil mij volledig inzetten voor de bevolking en zoveel mogelijk bereikbaar zijn voor de mensen'', aldus nog burgemeester Dejaegher.

Christof Dejaegher zal uiteraard ook de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 trekken. Henri d'Udekem blijft gemeente- en provincieraadslid, en zal in oktober 2006 het duwerspeloton aanzienlijk versterken.

(AHP)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio