De vier criminele motorbendes in België

'Loved by many, hated by some, feared by all.' Dat is de slogan van de Hells Angels, de bekendste motorbende. De club is van Amerikaanse oorsprong en heeft in ons land vier chapters of afdelingen (Gent, Antwerpen, Limburg en de kust). Behalve de Red Devils hebben de Angels nog twee andere support clubs: Nomads en South Coast. Het Europese hoofdkwartier van de Hells Angels Motor Club (HAMC) ligt in Amsterdam, van waaruit de Belgische chapters worden bestuurd.

De Blue Angels zijn in het Schotse Glasgow opgericht en hebben in ons land drie chapters (Gent, Antwerpen en Limburg). Jaren geleden werd de voorzitter van de Gentse afdeling veroordeeld tot vijf jaar cel voor drugshandel.

In 2005 kregen drie leden van de Mechelse Outlaws een levenslange celstraf voor de moord op hun 'afvallige' medelid Jan Wouters, ondanks hun omerta. Tijdens het proces zeiden de drie niks, uit schrik voor represailles. 'God forgives, Outlaws don't' is de leuze van de Outlaws. In België heeft de club zo'n veertien afdelingen die werken volgens een strakke militaristische structuur en erecode.

'We are the people our parents warned us about' is de slogan van de Bandidos, een motorclub met Mexicaanse roots. De club heeft in ons land chapters in Tongeren en Rumst.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees