Fit & Gezond

Dag van 30 minuten bewegen

Dag van 30 minuten bewegen

Foto: © Jp. Lescourret/Explorer/D.6722_6

Vandaag heeft in Nederland de 'Dag van 30 minuten bewegen' plaats. Dit is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Het streven is om klokslag 11.30uur 500.000 mensen gedurende 30 minuten in beweging te krijgen.

Om een goede gezondheid te behouden is het gewenst tenminste vijf dagen per week 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te hebben. Voor kinderen, jongeren en mensen met overgewicht is het gewenste aantal minuten per dag tenminste 60.

Slechts 55 procent van de bevolking van achttien jaar en ouder beweegt voldoende. Ongeveer 20 procent van de ouderen haalt op geen enkele dag de aanbevolen beweging van een half uur. 33 procent van de jongens en 22 procent van de meisjes onder de 18 jaar voldoet aan de norm.

Om een goede conditie van het hartvaatstelsel te bewerkstelligen is meer nodig: drie maal per week tenminste 20 minuten intensieve lichaamsbeweging (door bijvoorbeeld te sporten).Elke dag vindt u in Het Nieuwsblad een gezondheidstip www.gezondheid.be www.30minutenbewegen.nl www.heelnederlandbeweegt.nl.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees