Marieke Vervoort moet stoppen

Marieke Vervoort moet stoppen

col
Foto: © Jef Collaer

TRIATLON De bijna 29-jarige Marieke Vervoort is niet sterk genoeg meer om nog aan triatlon te doen. 'Ik moet mezelf niets meer wijsmaken: ik kan heel goed relativeren en zie dat het niet meer lukt. Na een zware opstoot van mijn ziekte in januari ben ik op korte tijd snel achteruitgegaan. Met het goede weer snak ik ernaar om in mijn wheeler of bike te zitten en te zwemmen maar het gaat gewoon niet. De pijn is te erg en mijn lichaam is er helemaal door uitgeput. Dus haal ik geen tweede deelname meer op Hawaï en zal ik geen derde wereldtitel behalen', beseft ze.

Vervoort lijdt aan een zeldzame aandoening waardoor ze lichamelijk achteruitgaat en gedeeltelijk verlamd is. Sinds 2000 zit ze in een rolstoel. Deze maand nog vond een benefiet plaats om haar kosten voor Hawaï te betalen, maar de opbrengst gaat nu naar de projecten Respirare en Koester. 'Sinds mijn veertiende knok ik al tegen mijn ziekte. Ondanks de pijn, ellende, onzekerheid en het telkens moeten afgeven van dingen heb ik een fantastisch leven achter de rug, en geniet ik op een andere manier.' Vervoort werkt aan een biografie. (vwf)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.