Opgemerkt

Eerste Hulp voor Hypotheek- zoekers

Wie een huis of appartement op het oog heeft, is meestal verplicht om eerst een rondje langs diverse bankkantoren af te leggen, op zoek naar de voordeligste rentevoet voor een hypotheeklening. Want wie goed vergelijkt en onderhandelt, kan vaak nog wel wat van de officiële tarieven afknabbelen. Speciaal voor zulke hypotheekzoekers ontwikkelde Tom Govaert uit Brugge de website Renteopdevoet.be .
'De site geeft bankshoppers die op zoek zijn naar een hypothecaire lening de mogelijkheid om de resultaten van hun bankbezoeken op een gestructureerde manier te delen met anderen. Zo zien die andere bankshoppers welke tarieven haalbaar zijn met welk profiel en kunnen zij nagaan of het de moeite loont om nog even verder te shoppen of al een mooi voorstel op zak hebben', aldus Govaert. Renteopdevoet.be verleent dus zelf geen hypothecaire kredieten, maar is louter een volledig gratis vergelijkingstool voor bankshoppers.

'De site, een hobbyproject, bestaat nu al enkele maanden en krijgt steeds meer bezoekers', zegt Govaert. 'In de maand juni alleen al waren dat er zo'n 550.000.' Onder meer ene bverhels bezocht de site. Hij kreeg na herhaalde bankbezoekjes een rentevoet van 2,36 procent in plaats van 2,84 procent.

(KRS)
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees