Bart Veldkamp wordt coach van schaatsfenomeen Sven Kramer

De voormalige snelschaatser Bart Veldkamp, de laatste Belg die een olympische wintermedaille behaalde (brons in Nagano 1998), wordt coach van Sven Kramer. Kramer is het Nederlandse snelschaatsfenomeen die op de 10 kilometer het goud misliep na een verkeerde baanwissel, op aanraden van zijn coach Gerard Kemkers. Kramer verliet de Spelen van Vancouver 2010 met slechts één olympische titel (5 km) en één keer brons (estafette). Veldkamp, de Nederlander die schaatsbelg werd, moet hem nu naar de volgende Winterspelen, in Sochi 2014, leiden. Veldkamp tekende voor twee jaar, bedoeling is dat het wordt verlengd als alles goed loopt.

Kemkers blijft wel de technische eindverantwoordelijkheid houden, maar Veldkamp staat op gelijke basis. 'Ik ben geen assistent', zegde hij aan De Telegraaf. 'We gaan met elkaar het nieuwe programma maken, dus ik ben er niet bang voor dat ik mijn ei niet volledig kwijt zou kunnen. Bij TVM (Kramers ploeg, red.) heeft men aangegeven op zoek te zijn naar nieuwe input. Ik ben een van de mensen die daarvoor moeten zorgen.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.