Huiszoeking bij Marseille

Onderzoek naar transfers Runje, Van Buyten en Cavens

Op de zetel van de Franse voetbalclub Olympique Marseille is donderdag een huiszoeking verricht op vraag van de Luikse rechter Philippe Richard. Dat is uit gerechtelijke bronnen in Luik en Marseille vernomen.

Volgens LCM, een lokale televisiezender uit Marseille, hebben agenten vier dossiers in beslag genomen die te maken hebben met de transfer van spelers tussen Marseille en Standard. De vier spelers in kwestie zijn de Standarddoelman Runje, Rode Duivel Daniel Van Buyten, Beerschot-aanvaller Jurgen Cavens en de Nigeriaanse verdediger Joseph Yobo.

In het kader van dit dossier werden in mei 2004 en februari 2005 ook al huiszoekingen verricht bij Standard.

Louis-Dreyfus, aandeelhouder van zowel Standard als Marseille, en Luciano d'Onofrio, vice-voorzitter van Standard, stonden vorige maand ook al terecht voor verdachte transfers bij Olympique. Het Openbaar Ministerie eist drie tot vier jaar cel met uitstel tegen Louis-Dreyfus, en twee jaar cel, waarvan een jaar effectief, tegen d'Onofrio. Het vonnis wordt verwacht op 9 juni.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.