Homejacker steelt wagen na pak slaag met borstel

BISSEGEM - Donderdagavond drong omstreeks 20.30 uur een inbreker binnen in een woning in de Kruiskouter in Bissegem. De man werd betrapt en er volgde een schermutseling. Toch kon de dader er met de auto van de bewoonster vandoor gaan. Later op de avond hield de politie hem in de buurt van het Franse Roubaix tegen.

Op het moment van de feiten was de bewoonster, de 56-jarige thuisverpleegster C.V., samen met haar nichtje A.V. op zoek naar de afstandsbediening van de poort. ,,De inbreker moet het bakje op één of andere manier al in zijn bezit hebben gehad, want op dat moment hoorden we de garagepoort opengaan. Misschien had hij het al uit de wagen genomen. Mijn tante, die boven was, kwam met een borstel naar beneden. Toen ze in de gang kwam, stond ze oog in oog met de inbreker. Er volgde een schermutseling, waarbij mijn tante de man enkele klappen met de borstel gaf. De boef kon echter de handtas meenemen, en er met de wagen vandoor gaan'', weet het nichtje, dat eigenlijk in alle rust kwam studeren.

De gestolen Peugeot was slechts enkele weken oud. Beide dames probeerden de man nog te stoppen door een ladder op de auto te gooien. Een buurvrouw, die anoniem wenst te blijven, hoorde terwijl ze naar de tv aan het kijken was, een fel geroep en getier. Toen ze bij de voordeur kwam, zag ze de wagen van het slachtoffer met hoge snelheid voorbijrijden. Een andere buur moest even opzij springen.

Diezelfde avond hield de politie tijdens een routinecontrole in de buurt van Roubaix de homejacker staande. Het Kortrijkse parket zal via een Europees aanhoudingsmandaat om zijn uitlevering vragen.

De dader blijkt geen onbekende te zijn voor het gerecht. Gisteren kregen de slachtoffers al hun bezittingen terug. ,,De politie verrichte uitstekend werk'', weet A.V. nog. ,,Want voor hetzelfde geld zagen we hier nooit nog iets van.'' (CMW)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio