Vlot verkeer verzekeren

Nieuwe voorrangsregels aan Prima-lux

HERENTALS/ OLEN/ VORSELAAR - Sinds gisteren is de voorrangsregeling op het kruispunt Prima-lux in Herentals omgekeerd. De politie houdt toezicht en dat is geen overbodige luxe want heel wat automobilisten laten zich verrassen door de nieuwe situatie. Het wijzigen van de voorrangsregeling heeft te maken met de werken aan de Geelseweg in Olen die vandaag starten.

De voorbije vijftig jaar was het zo dat aan Prima-lux verkeer op de Geelseweg voorrang had op het verkeer van en naar Olen-centrum. Voortaan is dit niet meer het geval en heeft het verkeer op de Aarschotseweg voorrang. ,,Het idee achter deze voorrangswijziging is dat het doorgaand verkeer op de Geelseweg gaat wegvallen door de herinrichting van de kruispunten Willekens en Bastiaan in Olen", zegt de Herentalse schepen van Mobiliteit Kris Peeters (Groen!).

,,De omleiding is voorzien via de Aarschotseweg naar de Industrielaan. Nog een reden om het verkeer op deze as vlot te houden."

Kruispunt Doornboom

Of de gewijzigde voorrangsregeling na de herinrichting van Bastiaan en Willekens, vermoedelijk in augustus van dit jaar, gaat behouden blijven is nog niet helemaal duidelijk. Volgend jaar wordt het kruispunt Prima-lux zelf heringericht en komen er verkeerslichten.

Toch is er ook een streepje goed nieuws van het verkeersfront. De werken aan het kruispunt Doornboom in Vorselaar zijn zo goed als voltooid. ,,De wegmarkeringen zijn aangebracht en het verkeer kan er weer langs", zegt burgemeester Hugo Janssens. ,,De verkeerslichten zelf moeten nog geplaatst worden. Dat zou later deze week gebeuren."

Veel hinder veroorzaken deze werken niet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio