Stadsbestuur koopt NMBS-terrein aan

VEURNE - De stad Veurne koopt het NMBS-terrein aan de Rodestraat in Veurne aan. Er was maandagavond op de gemeenteraadszitting een delegatie van de Nieuwstadbewoners in de raadzaal aanwezig. De bewoners klagen al een tijd over de aarde en het steenafval waarop ze - doorheen de kapotte afsluiting van het terrein - moeten kijken.

Op de vraag van Peter Roose (SP.A) of er daarvoor geen plaats was op het industrieterrein - omdat zo'n stapelplaats niet past bij een woonwijk - antwoordde schepen Robert Van Praet (VLD) dat die mogelijkheid onderzocht werd. ,,Er is echter weinig ruimte beschikbaar op de industriezone'', zei hij.

De schepen gaf wel toe dat er geen stedenbouwkundige noch een milieuvergunning voor de stortplaats bestond en dat dit zo vlug mogelijk geregeld moest worden. ,,Maar de aarde werd onderzocht en ze is niet vervuild. Zo'n 530 kubieke meter komt uit de put voor de bouw van het administratief centrum aan de Sint-Denijsplaats. Er zullen binnenkort nog zeven opleggers met aarde en evenveel met steenslag afgevoerd worden'', aldus de schepen.

Zowel schepen Van Praet als zijn collega Pieter Amery (CD&V) wilden zich engageren om zo vlug mogelijk een nieuw stapelterrein te zoeken, liefst bij de loodsen van de technische dienst aan de Noordstraat. Het aangekochte terrein aan de Rodestraat zou dan groenzone en/of parking worden. De aankoop van het terrein aan de Rodestraat kan volgens Peter Roose alleen als eerst een alternatieve stapelplaats gevonden is. ,,Anders wordt een nieuwe afsluiting gebouwd en wordt het terrein als stapelplaats bestendigd'', vreesde hij. Zijn amendement werd echter verworpen. (MMA)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio