Drie jaar cel voor jonge overvaller

HASSELT/ HOUTHALEN-HELCHTEREN - De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag Hafid A. (19) uit Houthalen veroordeeld tot een effectieve celstraf van drie jaar en een boete van 2.750 euro wegens een gewapende overval op een restaurantuitbater. Volgens de justitieassistent bestaat er bij de jongeman een gevaar voor recidive. De rechter heeft zijn onmiddellijke aanhouding bevolen.

Twee kompanen van 19 en 20 jaar uit Houthalen kregen elk ook drie jaar cel, waarvan 2,5 jaar met uitstel en een boete van 2.750 euro.

Hafid en een 20-jarige Houthalenaar beroofden ook een jongen van zijn gsm in een winkelgalerij. De rechtbank en het openbaar ministerie tilden zeer zwaar aan de feiten. De diefstal met geweld van een gsm gebeurde op 22 december 2004. Volgens Hafid A. moest het slachtoffer hem nog geld omdat hij hem drugs bezorgd had. Daarom werd het slachtoffer op klaarlichte dag in de winkelgalerij aangepakt. De 20-jarige kompaan, die zes maanden cel met een deel uitstel kreeg, had de gestolen gsm aan zijn jongere broer cadeau gedaan.

De overval op de uitbater van restaurant De Genaderse Watermolen in Houthalen werd op 9 januari 2005 gepleegd. Die avond liep de uitbater met de kassalade naar zijn woning. Hij kreeg traangas in het gezicht gespoten maar kon een verdachte toch in bedwang houden. De jonge Houthalenaar had nog bij hem gewerkt. De buit bestond uit 890 euro. De zoon van het slachtoffer kwam tussenbeide en kreeg ook klappen. (PMM)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio