U kiest zelf de nieuwe Miss België

U kiest zelf de nieuwe Miss België

Nu weten de Gouden Twaalf zich nog geruggensteund door organisator Ignace Crombé en Miss Belgian Beauty 2004 Sofie Grosemans, maar in de finale staan ze er alleen voor. Foto: © VDB

Marlène de Wouters presenteert vanavond de allereerste finale van Miss Belgian Beauty die live op het scherm komt. De manier waarop de punten geteld worden, zorgde al voor herrie tussen VT4 en organisator Ignace Crombé. Gelukkig heeft Marlène de Wouters anderhalf uur om u er wegwijs in te maken.

Marlène De Wouters wordt in haar presentatie in het casino van Knokke bijgestaan door Hans Otten, Chris Van den Durpel en Luk Alloo. Hans Otten zal de twaalf finalistes van de veertiende editie voorstellen aan het publiek aan de hand van korte filmpjes. Chris Van den Durpel schuift als Snelle Eddy met de meisjes aan de toog, waarna ze rustig kunnen uithuilen op de schouder van Luk Alloo.

Het is de eerste keer dat u vanuit uw luie zetel zelf op een van de twaalf kandidates kan stemmen. Al leidt voorbeeld Eurosongfestival dikwijls tot ellenlange opsommingen en bedankjes, vanavond zal VT4 niet hoeven onder te doen. ,,In totaal mogen zeven jury's hun stem uitbrengen'', stelt Crombé. ,,De ene jury kijkt naar de elegantie, de andere naar de persoonlijkheid en de talenkennis. De stem van de kijker telt dubbel. Dat is echt het maximum. Ik wil geen Miss Televoting.''

Ruslana komt

De volledige verkiezing wordt afwisselend in het Nederlands en in het Frans gepresenteerd. Clouseau zorgt voor vuurwerk en Ruslana, de winnares van het Eurosongfestival 2004, komt haar allernieuwste single voorstellen. Al dat spektakel mag ook wel. Een zitje in de zaal kost 190 euro.

Uw beste zetel is gelukkig gratis. U mag zelfs in pyjama in plaats van avondkledij kijken, want de winnares wordt pas in het tweede deel, rond halfeen 's nachts, bekendgemaakt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees