Voetbaldroom komt uit

This is football 2005

This is football 2005
Een voetbalcarrière: velen zijn geroepen, weinigen zijn uitverkoren. Maar met 'This is football 2005' en EyeToy komt die jeugddroom alsnog uit, al is het in de virtuele werkelijkheid. Wij konden een eerste blik werpen op het nieuwe voetbalspel dat over enkele weken in de winkel ligt.

EyeToy is een cameraatje waarmee PlayStation vorig jaar hoge ogen gooide. Je plugde het in je console, waarna je zelf op het televisiescherm werd geprojecteerd en actief kon deelnemen aan minispelletjes als boksen, karate of doodsimpel ramen lappen. Intussen is de EyeToy tot een volwaardig stukje randapparatuur uitgegroeid, dat nu voor het eerst zijn opwachting maakt in een voetbalspel.

In het verleden kon je het uitzicht van een speler al naar jezelf modelleren, maar de mogelijkheden bleven beperkt. Bij This is football 2005 ga je gewoon voor de EyeToy-camera staan, draai je langzaam je hoofd een kwartslag en even later zit een 3D-model van je hoofd op een voetballichaam geplakt. Wanneer je dan scoort, heb je echt wel dat oneindige heldengevoel waar je in je jeugd van droomde. Bij het spel Tony Hawk bestond die mogelijkheid ook al, maar dat ging om een 2D-afbeelding en dat geeft in een 3D-omgeving wel een heel hoog bordkartonnen-gevoel.

Voor het overige is het natuurlijk passen, dribbelen en scoren geblazen in This is football 2005 . Inzake uitgebreidheid hebben we absoluut geen klagen, want je kunt kiezen uit meer dan 900 club- en landenteams en meer dan 19.000 spelers. Voeg daarbij een spanning met de on line wedstrijden voor acht personen en de on line functionaliteit voor pan-Europese tornooien, en je begrijpt dat TIF 2005 een van de absolute toppers van het najaar kan worden.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees