Fit & Gezond

Vijf keer smeren

NVT - Kinesist Jochen De Coene gebruikt voor de spelers van RSC Anderlecht massagemelk in plaats van olie. Melk voelt iets minder vet aan dan olie, maar maakt de huid toch soepel.

Atomic Balm van Orbipro kun je online bestellen en kost 20,64 euro voor 450 gram

Zelfgemaakt

Naast de kant en klare smeersels is het net zo fijn (en veel goedkoper!) om zelf een olie te maken. Massageolie bestaat uit twee soorten: een basisolie en enkele druppels essentiële olie. Voor de basisolie kun je diverse soorten plantaardige olie gebruiken (bijvoorbeeld zonnebloemolie, avocado-olie of notenolie), enige voorwaarde is dat de geur niet te sterk is. Essentiële olie (zoals lavendel of roosjes) koop je in flesjes van 10 ml bij de betere drogist of kruidenwinkel. Een gewone verdunning bevat 1 procent essentiële olie. Een lekker recept is 50 ml zonnebloemolie met tien druppels ylang-ylang en vijf druppels patchouli.

Ph-neutraal

Voor gevoelige huidtypes heeft Topiderm verschillende massageproducten zonder parfum en bewaarmiddelen en met een neutrale ph-waarde. De Hot Gel is een zelf opwarmende gel die heel effectief is bij het behandelen van spierstijfheid en vermoeide spieren.

Een flesje Hot Gel van 250 ml kost 9,50 euro bij de apotheek

Voor koude winteravonden

Aveda heeft verschillende goede massageolies. Voor koude winteravonden is er de Energizing, een rijke olie die een vleugje menthol, salie en lavendel bevat en de stramste spieren weer soepel maakt.

Energizing kost 28,47 euro voor een flesje van 50 ml, verkrijgbaar bij Aveda salons

Met een chocoladesmaakje

Voor een erotische massage bestaat er eetbare massageolie. Behalve fruitsmaakjes in alle geuren en kleuren, biedt de Erotische Verbeelding in Antwerpen ook een likbare massagecrème aan met crème brûléesmaak.

Chocolat crème brûlée van het merk Kamasutra kost 25 euro bij de Erotische Verbeelding www.erotischeverbeelding.be

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees