Mode

Landgenoten Olivier Theyskens, AF Vandevorst en Martin Margiela scoren in Parijs

Op plateaus in de wolken

Martin Margiela verraste met dromerige creaties (links boven). Olivier Theyskens deed monden openvallen met zijn weergaloze herfstcollectie, met onder andere hoge plateaulaarzen (links onder). AF Vandervorst schoeide zijn modellen dan weer met een soort v Foto: © Photo News

Eens te meer scoren de Belgen, bij de presentaties van de herfstcollecties voor dames in Parijs. Zo betoverde Olivier Theyskens iedereen bij Nina Ricci en defileren de Belgische modellen her en der.

Bekijk de fotospecial

'Zoals David Bowie muziek maakt, zo ontwerpt Olivier Theyskens.' De Belgische ontwerper bracht in Parijs lang niet alleen actrice Milla Jovovich in vervoering. Theyskens liet met een prachtige herfstcollectie voor Nina Ricci ongeveer iedereen achter met een open mond. 'Dit is een collectie die niemand die 'm zag, ooit zal vergeten', schreef Vogue . En dat terwijl het in de wandelgangen gonst van de geruchten dat Nina Ricci hem op straat zet en dit zijn laatste collectie was. 'Dit was een emotionele avond', liet Theyskens in elk geval optekenen.

Waren er bij Theyskens indrukwekkende plateauschoenen te bewonderen, dan stuurde het Belgische ontwerpersduo AF Vandevorst modellen de catwalk op met laarzen en schoenen die nog het meest deden denken aan paardenhoeven. Filip Arickx en An Vandevorst zien hun herfstvrouw als een nomade die thuis is waar ze ook gaat. Ze pakten uit met bizarre volumes en jassen die iets van slaapzakken hadden. Ook Martin Margiela trok moeiteloos de aandacht. Hij stopte zijn in zwart geklede modellen in witte wolkjes en voorzag zijn hagelwitte mannequins van een stola uit plastic engelenhaar.

Wie alleen oog had voor de modellen, zag dat de Belgische meisjes het weer goed deden. Jill Bauwens liep voor Bruno Pieters en Nina Ricci, Hanne Gaby Odiele was te zien bij Balenciaga.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees