Twee jonge meisjes overvallen 95-jarige

Antwerpen - De 95-jarige Yvonne Schots-Geboers raakte zwaargewond nadat ze op klaarlichte dag werd beroofd van haar hand- en boodschappentas. De daders zijn twee jonge meisjes. ,,En dat voor enkele euro's'', zegt dochter Simone Geboers.

Yvonne vertrok vrijdagochtend rond elf uur van haar appartement op het Antwerpse Kiel voor een wandeling naar de winkel. Onderweg passeerde ze twee jonge allochtone meisjes met een hoofddoek. Eens er voorbij overvielen de meisjes haar.

,,Ze duwden haar in de rug. Daardoor is ze gevallen'', zegt Simone Geboers, de 73-jarige dochter van Yvonne. ,,Haar linkerschouder is ontwricht en haar oogkas gebarsten. Haar oog zit vol bloed. Dat is het ergste. De oogarts is er niet zeker van of het oog kan worden gered.''

,,Het gekwetste oog is net haar beste. Haar andere oog werd twee jaar geleden geopereerd om een nieuwe lens in te brengen, maar dat mislukte. Stel dat ze haar oog nu verliest, dan is ze bijna blind.''

,,Onze moeder lag twee dagen op intensieve zorgen. Zijzelf herinnert zich niet dat ze gevallen is. Natuurlijk maakt ze zich zorgen over haar oog'', vertelt schoonzoon Jos Emmermann (74). ,,Dat allemaal voor een paar euro's. Ze had twee tassen bij zich, een hand- en een boodschappentas. Die werden allebei gestolen. De meisjes hebben de boodschappentas bij onze buren in de tuin gegooid. Daarin zat nog 160 euro. Haar portefeuille heeft ook al iemand in de brievenbus gestopt. Uiteindelijk is er amper iets gestolen. Ze stak altijd haar groot geld in haar boodschappentas, met het idee dat bij een overval de daders toch haar handtas zouden willen. De meisjes hebben er waarschijnlijk niet eens in gekeken.'' (LBA)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees