Sonck gepasseerd en aanvoerder-af bij Lierse

Sonck gepasseerd en aanvoerder-af bij Lierse

Foto: Photonews

LIER - Ex-Rode Duivel Wesley Sonck (33) gaat door een moeilijke periode bij Lierse. De man die 24keer scoorde voor de nationale ploeg moet niet alleen zijn aanvoerdersband inleveren, hij is niet geselecteerd voor de competitiewedstrijd van morgenavond tegen Zulte Waregem.

De 55-voudige Rode Duivel werd door Lierse-trainer Chris Janssens niet eens opgenomen in de selectie van achttien namen voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem morgenavond. De oorzaak moet niet gezocht worden bij een blessure, zo blijkt uit de uitleg van Lierse-trainer Chris Janssens. 'Ik heb keuzes gemaakt. Meer moet je er niet achter zoeken.'

Allicht is Janssens ontevreden over het rendement van de spits, die nog wacht op zijn eerste competitietreffer in vier volledige wedstrijden en één invalbeurt.

Kawashima kapitein

Maar er is meer. Sonck is ook de aanvoerdersband kwijt die hij begin dit seizoen had gekregen. Doelman Eiji Kawashima is nu definitief de vaste captain van Lierse. 'Eiji speelt altijd en is een goed voorbeeld voor de club. Ik wil die band niet voortdurend van arm laten veranderen', aldus Chris Janssens.

Sonck zelf tast hij in het duister over zijn niet-selectie voor morgenavond en kan daarom niet uitvoerig reageren. 'Voor de reden moet je bij de trainer zijn, want ik weet het zelf niet goed', aldus Sonck. 'Ik kan enkel zeggen dat ik alles zal blijven geven voor Lierse en hoop er volgende week weer bij te zijn. Ik wil zo goed mogelijk presteren voor de club.'

Wesley Sonck is aan zijn tweede seizoen bezig bij Lierse nadat hij het met Club Brugge niet eens raakte over een contractverlenging. Vorig seizoen was Sonck goed voor zes competitiegoals. Voor zijn periode bij Club Brugge voetbalde Sonck bij Mönchengladbach, Ajax, Racing Genk, G. Beerschot, G. Ekeren en RWDM.

Lees het volledige artikel in Het Nieuwsblad van 14 oktober

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.