Directeur Heilig-Hart past op eigen houtje contract aan

Ziekenhuis ontslaat directeur

LEUVEN - Het Regionaal Ziekenhuis Heilig-Hart (Naamsestraat) heeft haar directeur Manu Keirse op staande voet ontslagen. De man had op eigen houtje zijn contract aangepast. De voorzitter van de raad van bestuur heeft als gevolg hiervan ook zijn ontslag ingediend. ,,Dit heeft geen gevolg voor onze werking'', benadrukt waarnemend directeur Lieven Peperstraete.

Algemeen directeur Keirse was tot voor kort slechts voor tachtig procent in dienst van het ziekenhuis. De overige twintig procent van zijn werktijd ging naar een lesopdracht. De directeur heeft volgens een bericht in De Artsenkrant nu echter zijn contract op eigen houtje aangepast zodat hij een volle honderd procent in dienst komt. Hij kreeg daarvoor geen fiat van de raad van bestuur. Die heeft nu de directeur om dringende reden ontslagen. De voorzitter van de raad van bestuur, Jan Bauwens, heeft zijn ontslag ingediend. Hij wenst geen commentaar te geven over de hele zaak. Ook het ziekenhuis onthoudt zich van elke commentaar.

Chris De Jongh volgt Bauwens voorlopig op als voorzitter van de raad van bestuur. Hoofdgeneesheer Lieven Peperstraete doet dienst als waarnemend directeur. ,,Het is een betreurenswaardige zaak maar we wensen verder geen commentaar te geven'', stelt hij. ,,Dat is eigen aan de procedure van een ontslag om dringende reden. We zijn aan het bekijken hoe het nu verder moet. Dit heeft zeker geen gevolgen voor de dagelijkse werking van het ziekenhuis.''

Professor Manu Keirse legde samen met minister Inge Vervotte (CD&V) eind vorig jaar nog de eerste steen van een grootschalig nieuwbouwproject op de ziekenhuissite aan de Naamsestraat. De volgende tien jaar ondergaat de site een metamorfose. De bouwplannen van het ziekenhuis komen niet in het gedrang, volgens waarnemend directeur Lieven Peperstraete. We kregen Keirse gisteren niet te pakken voor een reactie.

De man was politiek actief als kabinetschef van toenmalig minister van volksgezondheid Magda Aelvoet (Groen!). Daarna werd hij opnieuw directeur van het Regionaal Ziekenhuis Heilig-Hart, een functie die hij voordien ook al vervulde. Keirse is klinisch psycholoog en publiceerde tal van succesvolle boeken, zoals Helpen bij verlies en verdriet en Vingerafdruk van verdriet . Hij is ook als docent verbonden aan de KU Leuven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio