Iedereen mag Leterme mailen

Iedereen mag Leterme mailen

Leterme belooft antwoord. Foto: © Pol De Wilde - VUM

Yves Leterme, de Vlaamse minister-president, opent een e-mailadres voor voorstellen tegen blind geweld en voor meer waarden en normen in de samenleving.

Yves Leterme zegt dat hij zijn oproep niet doet in zijn functie van minister-president, zelfs niet echt als politicus, maar als ,,bekommerd persoon''. Al wie een suggestie doet, zal een antwoord krijgen. Hij zegt dat hij de voorbije dagen al veel gesprekken voerde en mails kreeg daarover, en ,,de circulerende gedachten verder wil voeden''.

,,Het is niet uitgesloten dat ik daarover later nog mensen bijeen breng. Van belang is het debat over en de zoektocht naar maatschappelijke verbetering gaande te houden'', aldus Leterme.

De Vlaamse minister-president vindt dat geweld niet begint bij het trekken van een mes. Het begint bij het opsteken van de middelvinger, bij het opzetten van een brutale bek, bij het pesten van een collega. Geweld begint als de elementaire regels van fatsoen en beleefdheid niet meer worden nageleefd, luidt het. Dat heeft volgens hem te maken met normvervaging. En die werk je niet weg door alleen maar de messen af te nemen, maar door te werken aan de overdracht en de handhaving van waarden en normen.

De politiek en de overheid kunnen dat volgens Leterme niet alleen. Wie hem wil helpen, één adres: yves.leterme@skynet.be.

Corrigeer

MEER NIEUWS