Eerbetoon aan slachtoffer dodelijk arbeidsongeval in Sidmar

ZELZATE - ,,Wanneer men mij ter aarde legt, denk dan niet aan mijn dood maar denk aan mij", zong gisteren mezzosopraan Marleen Iterbeke op muziek van Henry Purcell bij een kruisje van de 58-jarige Romain VanKeymeulen. Bij dit kruis langs de bermen van de R4 lagen bloemen en stonden de werkmakkers en enkele familieleden van de havenarbeider. Hij overleed op 8 april ten gevolge een tragisch arbeidsongeval langs de kaai van Sidmar.

Romain VanKeymeulen was een ervaren havenarbeider met twintig jaar dienst. Hij viel in het ruim van een kolenschip dat hij aan het lossen was. De man wordt vandaag vrijdag om 11 uur gecremeerd in Lochristi.

Gisteren werden bij de poorten van Sidmar aan de collega's van Romain meer dan duizend bloemen verkocht. Ze werden neergelegd en met de opbrengst worden nog eens bloemen gekocht voor de uitvaart. De rest van het geld gaat naar de weduwe.

Met een kort en sereen afscheidsmoment aan post 1 van Sidmar is gisteren hulde gebracht aan het slachtoffer. ,,Romain was een prachtkerel en een echte levensgenieter. Hoe het ongeval juist gebeurde weten we niet, er is nog een onderzoek bezig", zei een ontroerde werkmakker Marcel Perseyn.

Schoonbroer Roger Verschaege was zelf 44 jaar havenarbeider. ,,Ik wil niet zeggen dat ons beroep zo gevaarlijk is al liep ik in 1983 ook zware verwondingen op bij een arbeidsongeval. Wellicht is Romain uitgegleden op de rand van een luik. Mijn schoonzus was op het moment van het ongeval in het buitenland. Zij is zo getroffen dat ze hier niet aanwezig kon zijn. Romain laat vier kinderen na en ook zijn tweede echtgenote heeft vier kinderen", legt Roger uit.

Kruisjes

In september vorig jaar vond hier een gelijkaardige plechtigheid voor Sidmar-arbeider Davy Seynave plaats. ,,We willen met dit kruis de aandacht vestigen op de vele slachtoffers van arbeidsongevallen. Niet dat we nu met de vinger wijzen naar het bedrijf. Maar een sterfgeval terwijl iemand gewoon zijn dagelijkse boterham wil verdienen heeft bijzondere aandacht nodig net als de vele fietsers die slachtoffer worden van een verkeersongeval. Ook daarvoor worden vaak kruisjes opgericht", vulde dokter Frans Van Acoleyen van Geneeskunde voor het Volk nog aan.Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio