Talent van eigen bodem voor het voetlicht

Patsy Blackstone opent nieuw cultuurseizoen

LEOPOLDSBURG - Het cultuurcentrum opent nu vrijdag het nieuwe theaterseizoen met talent van eigen bodem: Patsy Verfaillie, alias Patsy Blackstone, treedt in de schijnwerpers. Black staat voor de zwarte kledij van Patsy, stone voor het rockgenre. Het concert vormt de avant-première van de voorstelling van Patsy's nieuwe cd.

De liefde voor de muziek erfde Patsy van haar moeder Lieve, dirigente van het zangkoor Laetitia. ,,Op mijn zevende trok ik naar de muziekacademie'', herinnert Patsy zich. ,,De muziek heeft mij sindsdien niet meer losgelaten. In mijn studententijd in Leuven (Patsy studeerde marketing, nvdr) speelde ik in covergroepjes maar eigenlijk wou ik liever mijn eigen ding doen.''

Patsy begon haar carrière bij Couleur Exquise en trad nadien op met de coverband Fake. Eigenlijk is ze een laatbloeier want pas op haar 29ste bracht ze haar eerste cd uit. Op haar 32ste heeft ze toch al enkele successen op haar palmares: zo zong ze mee in een van de nummers van de soundtrack voor Flikken en bracht ze een duet uit met Paul Michiels.

Podiumbeest

Haar echte sound - een combinatie van pop en rock - vond Patsy echter dankzij demosessies met producer Evert Verhees, die ondertussen haar partner is geworden. In de zomer van 2002 zag haar eerste cd, As I am , het levenslicht. Vier singles uit het album werden behoorlijk wat gedraaid op de Belgische radiostations. Diezelfde zomer mocht Patsy ook het hoofdpodium van Marktrock openen.

Momenteel werkt Patsy aan een tweede cd. Een eerste single hieruit, Shaking out these chains , werd eind mei voorgesteld, onder meer in het televisieprogramma De Rode Loper. De muzikale ondersteuning mag er zijn met het kruim van de Belgische studiomuzikanten: Tom Vanstiphout en Eric Melaerts op gitaar en Mario Goossens op drum. Je moet Patsy echter vooral live aan het werk zien. Ze is een podiumbeest en brengt haar pop- en rocknummers met veel overgave.

Tickets voor Patsy Blackstone op vrijdag 23 september om 20 uur zijn te verkrijgen in het cultuurcentrum van Leopoldsburg. Prijs: 14,40 euro in voorverkoop, 16 euro aan de kassa. Via: reservatie@ccleopoldsburg.be of 011-34.65.48. Meer info: www.patsyblackstone.com.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio