Bazin van Eén heeft relatie met algemeen directeur televisie

Liefdesaffaire noopt tot herschikking VRT-top

Liefdesaffaire noopt tot herschikking VRT-top

Algemeen directeur Aimé van Hecke en Eén-nethoofd Bettina Geysen. Foto: © GBr

Bettina Geysen treedt af als bazin van Eén. Ze heeft een relatie met Aimé Van Hecke, de algemeen directeur televisie en kan niet in functie blijven. ,,Wij beseffen dat onze persoonlijke relatie het onmogelijk maakt om op een serene manier samen te blijven functioneren'', laten beiden weten.

De zaak werd gisteren op de raad van bestuur van de VRT bekendgemaakt. Volgens diverse bronnen is de affaire tussen beiden niet nieuw. Geysen woonde al een tijdje opnieuw alleen, Van Hecke is aan het scheiden van zijn echtgenote. Het kleine groepje dat al eerder op de hoogte was, zweeg zedig over de affaire. Toch kreeg het paar het steeds moeilijker om de discretie te bewaren. Eind vorige week verspreidde het nieuwtje zich als een lopende vuurtje door de wandelgangen.

De relatie tussen beiden komt op een ongelegen moment. Net op het ogenblik dat de VRT onder vuur ligt, is het nieuws enigzins gênant voor het behoorlijk bestuur van de omroep.

Bettina Geysen gaat nu aan de slag als directeur marktstrategie. Ze valt onder bevoegdheid van gedelegeerd bestuurder Tony Mary en hoeft niet langer aan Aimé Van Hecke te rapporteren. De VRT gaat nu op zoek naar een opvolger. Normaal gesproken zou Martijn Bal, de adjunct van Bettina Geysen, in aanmerking komen. Hij stapte nog maar net over van VTM. Pittig detail: Bart De Poot, de baas van Canvas, is ook al een ex-VTM'er.

Het is niet de eerste keer dat een netmanager van Eén opstapt omwille van een affaire. In 1998 maakte Erik Strieleman bekend dat hij een affaire had met omroepster Sophie Dewaele.

(KV)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees