Nieuwe straatnamen moeten oplossing bieden na vijf jaar actie

Iedereen rijdt verloren

Iedereen rijdt verloren

Stef Christiaensen en zijn buren: ,,Sint-Geertruibos moet andere naam krijgen''. Foto: © JOHAN PEETERS

HOLSBEEK - Het uitblijven van een beslissing over verwarrende straatnamen in Holsbeek, op de grens met Kessel-Lo, blijft aanslepen. Bij gelegenheid van een straatfeest in Sint-Geertruibos pakten de bewoners nog maar eens schepen Annelies Vander Bracht aan over de problematische toestand Het dossier Gertrudisbos/Geertruibos sleept ruim vijf jaar aan.

In de onmiddellijke omgeving van Sint-Geertruibos ligt een andere straat die Sint-Gertrudisbos wordt genoemd en dan is er ook nog het Sint-Gertrudispad iets verderop. Voor wie er moet zijn is het zoeken geblazen. ,,De verwarring rond de straatnamen duurt nu al meer dan vijf jaar. De sterk op elkaar gelijkende namen als zorgen voor problemen bij bezoekers, leveranciers, de post en wat erger is ook regelmatig voor de hulpdiensten. Die diensten en onder meer dokters van wacht, die niet vertrouwd zijn met de buurt, verliezen heel veel kostbare tijd.''

,,Al sinds jaren vragen we, als bewoners van het Sint-Geertruibos, aan het gemeentebestuur, om de naam van Sint- Gertrudisbos te veranderen. Daar wonen immers minder bewoners dan in onze straat. Niettegenstaande het ongemak en zelfs de risico's heeft het Holsbeekse gemeentebestuur nog geen daden gesteld,'' aldus Stef Christiaensen die woordvoerder is voor de bewoners van Sint-Geertruibos.

Dat reacties uitblijven op hun vraag nemen ze niet langer. ,,Telefoons werden verkeerdelijk afgesloten, bestellingen en goederen worden regelmatig op het verkeerde adres afgeleverd, bestel- en vrachtwagens draaien eindeloos toertjes en aanmaningen worden verkeer besteld'', klinkt het zowat overal.

Achttien straten

,,31 volwassen bewoners van Sint- Geertruibos klaagden dit op 22 augustus '99 een eerste keer aan met een petitie. Sindsdien volgden onafgebroken herinneringen en kregen we slechts één antwoord van het vroegere gemeentebestuur waarin het probleem werd erkend. Ook door provinciegouverneur De Witte werd aangedrongen op een snelle oplossing om ,,de verwarrende en potentieel gevaarlijke situatie te wijzigen''.

In juli dit jaar meenden we dat er schot in de zaak kwam want het huidige gemeentebestuur was eindelijk akkoord over de wijziging van de straatnamen. Schepen Annelies Vander Bracht, aanwezig op het straatfeest, moest met schaamrood op de wangen beamen dat ,,het lustrum'' van een dringend verzoek gevierd kon worden. ,,Straatnamen wijzigen is altijd een zaak van lange adem. Er zijn zoveel commissies en partijen die hier hun zegje moeten in hebben en die de administratie vertragen'', aldus de schepen.

In Holsbeek krijgen straks tien straten of delen van straten een nieuwe naam, in Kortrijk-Dutsel en Nieuwrode zijn er dat telkens vier. Dellestraat en IJzersteenpad worden de nieuwe namen voor de twee delen van het Sint-Gertrudispad en het Sint- Gertrudisbos wordt deels Meesberg en deels Driedennekenspad.Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio