Mirabier brengt heide in stemming

WAASMUNSTER - Sfeer, culinaire stands, muziek en het nieuwe Mirabier moeten van de vijfde Heidedagen een voltreffer maken. Die starten vandaag.Marc Van Eetvelde behoort tot de harde kern van horecamensen die de vijfde editie organiseert. ,,Het is niet gemakkelijk om alle collega's op hetzelfde spoor te krijgen. We waarderen in elk geval de grote inspanningen van het gemeentebestuur om op deze manier het heidetoerisme te promoten.''

In de particuliere sector is het horecatoerisme - in het bijzonder op de heide - de grootste werkgever in Waasmunster. Marc Van Eetvelde zag als zaakvoerder van taverne-restaurant De Gulden Schaduw in dertig jaar de heide evolueren tot een druk bezocht toeristisch gebied. Er zijn heel wat horecazaken bijgekomen.

De Gulden Schaduw werd in 1959 net tegenover de Heidekapel opgericht door Etienne Schelfhout. Naast De Lekkerbek groeide deze horecazaak uit tot een monument van de heide . Zijn vader kocht De Gulden Schaduw in 1972. Marc nam in 1986 de zaak over.

,,We richten ons steeds meer tot kleinere restauratie en de brasseriestijl. Dat combineren we met onze feestzaal, seminaries en de wijnhandel. Als je wil standhouden in de horecasector, moet je polyvalent zijn. Door de komst van meer horecazaken, is de spreiding groter. Tijdens drukke weekends is dat geen probleem, op kalmere weekdagen ondervindt iedereen last van deze spreiding''. Naast de Rossenberg bruin, blond en tripel krijgt Waasmunster er bij deze gelegenheid een vierde eigen streekbier bij. Mirabier is de naam voor een bitter blond biertje dat door de brouwerij Van Steenberge wordt gebrouwen.

De toeristische dienst van de gemeente stelt het bier - genoemd naar de historische Mirabrug over de Durme - vandaag om 18 uur officieel voor.

(JVdV)

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio