Vandaag vrouwenjudo (-52kg)

Heylen moet voorbij wereldkampioene Savon

Heylen moet voorbij wereldkampioene Savon

Foto: © Photo News

Vandaag is het al uur van de waarheid voor Ilse Heylen. De Belgische judoka (-52 kg) domineerde de Europese kwalificatieproeven voor de Spelen en eindigde als tweede op de Europese kampioenschappen. Continentale tegenstand moet ze zondagochtend op de Atheense tatami dus niet te zeer vrezen.
En zeker ook niet de Malagassische Naina Cecilia Ravaoarisoa, die ze in de eerste ronde treft, of de Kazakse Sholpan Kaliyeva daarna. Een ronde verder wordt het echter een heel ander verhaal. Dan moet de 27-jarige Edegemse aan de bak tegen de Cubaanse wereldkampioene Amarilys Savon, die toe is aan haar vierde en laatste Spelen. De tweevoudige medaillewinnares in de -48 kg (brons in Barcelona en Atlanta) kwam terug na een intermezzo van twee jaar waarin ze een dochter op de wereld zette. Haar enige doel in Athene is het goud.

,,Zware concurrentie'', oordeelde bondscoach Sacha Yatschkevich terecht. ,,De derde ronde wordt een finale avant la lettre. De winnares zit in de halve finales en staat op maar één overwinning van een medaille.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.