opgemerkt

Slagers raden kerstkalkoen af

Slagers raden kerstkalkoen af
De slagers plannen vandaag en morgen een wel heel merkwaardige campagne: ze hangen een affiche uit met daarop een in feestkledij gehulde kalkoen die aanraadt om toch maar varkens-, rund- of kalfsvlees te eten bij de eindejaarsfeesten. Alsof er iets verkeerds is om bij de slager een kalkoen een hazenrug of een stukje ree te bestellen.

'Daar is niets verkeerds mee, maar we moesten toch iets op onze affiche zetten', reageert voorzitter Willy Verbust van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. 'Ons communicatiebureau zei dat we met een boodschap moesten komen. Daarom dit. We wilden vooral campagne voeren om iedereen aan te raden zijn eindejaarsmenu bij de slager te bestellen. Vanzelfsprekend hebben we niets tegen de kerstkalkoen: veel slagers leveren die ook.'

Volgens Verbust gaat het goed met de slagers: hun aantal neemt weliswaar af, maar hun omzet blijft gelijk. Ook de strenge controles helpen daarbij: vlees is volgens Verbust het meest gecontroleerde voedingsmiddel. Kalf, rund en varken worden op feesten niet alleen als gebraad geserveerd, maar ook gebruikt voor de fondue, gourmet, wok of steengrill. De kalkoen is niet blij met hun vernieuwde succes, en dat is wat de affiche wil uitbeelden. (bm)

In deze rubriek nemen we elke dag iets opmerkelijks onder de loep

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees